Nischa din blogg – 8 tips för att sticka ut

1. Välj ett namn på bloggen som är lätt att komma ihåg

shutterstock_221160664

2. Försök hitta en nisch där du är ensam. Det är bättre att specialisera sig på exempelvis handväskor än att skriva allmänt om mode, eftersom det är lättare att få en nischad blogg att bli stor. Är din blogg nischad så behöver du inte så många läsare för att få annonsörer som är beredda att betala.

3. Skriv inte bara om din nisch, blanda även in personliga inlägg som ‘städbråk med killen – igen’

4. Gör nya inlägg och uppdatera ofta. Bestäm i förväg vilka typer av inlägg du ska göra, så är det lättare att undvika skrivkramp, t ex: ett dagens åsikt, ett om dina kläder, ett veckans tips.

5. Kommentera aktuella händelser som dina läsare känner igen.

6. Läs och kommentera andras bloggar. Gärna smarta och roliga repliker, men spamma inte. Försök bygga upp ett samarbete med andra bloggare: om du hamnar i andras kommentarsfält och de i dina så tjänar ni alla på det och får fler läsare.

7. Var inte rädd att ha åsikter i din blogg, men tänk på att allt finns kvar i framtiden, t ex när du ska söka jobb. Så alltför mycket partybilder kanske inte är det bästa sättet att profilera sig.

8. Ta kontakt med tidningarna. Om du är framåt och kan presentera bra material är det stor chans att du kan få skriva i din lokaltidning – i bloggvärlden är det viktigt att du syns och hörs.