För dig som planerar att avveckla ditt aktiebolag

År 2019 uppgav Bolagsverket att det fanns omkring 590 000 registrerade aktiebolag i Sverige. Jämfört med andra länder i norden är det en hög siffra. Har du startat ett aktiebolag som du inte längre vill driva är det här en artikel för dig. Vi kommer ge en kort förklaring till hur du kan gå tillväga för att avveckla det och samtidigt spara tid.

Vilka alternativ finns det?

Vill du avveckla ditt aktiebolag finns det fyra metoder du kan använda dig av. Du kan likvidera ditt bolag vilket innebär att ditt bolag blir upplöst. Aktiebolaget kan även sättas i konkurs där alla tillgångar i företaget används till att betala av skulder. Väljer du fusion eller delning tas aktiebolagets skulder och tillgångar över av ett annat företag eller aktiebolag.

Experter hjälper dig slippa krångel

Experter kan ge dig råd om vilken metod du bör använda och hjälp dig att avveckla ditt företag på bästa sätt. På så sätt kan du istället lägga din värdefulla energi på att fokusera på ditt nästa projekt eller spendera tid med familj och vänner. Du kan få mer information online om hur du kan ta hjälp att avveckla ditt aktiebolag.