Är det viktigt med en blogg?

En fråga som kanske kommer upp lite nu och då är om det är viktigt med en blogg? Svaret till detta kan vara väldigt olika. För den som skriver så är det klart viktigt då man lägger ner tid på att skriva i sin blogg. För den som läser så blir den viktig om det är en blogg som man anser vara nog intressant att följa.

En blogg med mervärde

Som företag så gäller det att bloggen ger ett mervärde för de produkter och tjänster som företaget säljer. Bloggen ska gärna vara informativ och intressant. Den ska ge både nuvarande och blivande kunder något läsvärt som gör att man kanske handlar mer men också lär sig något nytt om de produkter man redan köpt. Dela gärna in inläggen i olika kategorier så det blir enkelt att hitta det som man är intresserad av. Se till så det finns möjlighet att dela inläggen så får era artiklar en större spridning.

Uppdatera bloggen regelbundet

Försök att regelbundet uppdatera bloggen med nya inlägg. En blogg med inaktuella artiklar kommer ingen att vilja besöka. Här är ett fönster till era kunder som kan ge merförsäljning på de produkter ni säljer. Skapa reportage om befintliga kunder där ni få en intressant vinkel på hur era produkter eller tjänster fungerar. Det kan finnas ett intresse för hur en viss produkt fungerar och det kanske man inte får fram i ett produktblad eller liknande. I bloggen så kan ni beskriva på ett mer pedagogiskt sätt.