Hur du väljer nisch

Det är inte alltid lätt att som ny bloggare komma fram till vad man vill nischa sitt bloggande mot. I detta inlägg så gör vi därför vårt bästa för att belysa hur just vi resonerar och varför.

Bland det viktigaste när man ska börja blogga är att bestämma sig för hur man vill nischa sig. Javisst, det finns vissa som skriver om allt mellan himmel och jord, vilket kanske också är för dig. Men de allra flesta väljer faktiskt inriktning och det av riktigt goda skäl. Det är nämligen betydligt lättare att attrahera en läsarskara om man gör på detta vis, då din profil som bloggare blir väldigt tydlig.

Vare sig du väljer att fokusera på att blogga om något häpnadsväckande eller mera down to earth så är det viktigt att du väljer en nisch som du verkligen gillar och därför står ut med i det långa loppet. Annars blir det lätt så att du bara orkar med att blogga i några månader innan inspirationen börjar tryta och då är chansen stor att du aldrig hinner bygga upp en nog stor följarskara för att bli riktig framgångsrik och kanske även ekonomiskt lyckosam inom bloggsfären.

Nä, satsa som sagt hellre på någonting som verkligen ligger varmt om hjärtat och som du på riktigt har en passion för, snarare än att leta efter ett tomrum som du ska försöka att fylla. Om du verkligen lägger ner din själ och hjärta i någonting så kommer det på sikt att märkas och av just denna anledning så är chansen stor att du även kommer att samla på dig ett stort antal följare.

Lycka till med ditt skrivande!